İbrahim Yıldırım: Siyasi etik sınırları zorlanıyor!

Alibeyköy Haberleri Erdem ÖZGÜR Eyüp Haberleri Foto Haber

31 Mart günü yapılacak yerel seçimleri çok az bir süre kala, İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım bir basın açıklaması yaparak, bazı kişiler tarafından, sosyal medyada, siyasi etik kurallarına uymayan açıklamalar yapıldığını belirtti.

Başkan Yıldırım konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

“İYİ Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu’nun adaylığının açıklanması ile birlikte 17 Ocak 2024 tarihinden beri 2 ayı geçen bu seçim sürecinde her günümüzü sokaklarda Eyüpsultan halkıyla geçiriyoruz. Vatandaşlardan aldığımız geri dönüşler, bizim çalışma aşkımızı ateşleyen en büyük araç oldu bugüne kadar.

Koskoca 5 yılın emeği, bir ilçeye adanmışlığın karşılığını Eyüpsultan’lı vatandaşlarımızın teveccühünde, gösterdiği ilgide gözlerimizle görüyoruz. Her gittiğimiz mahallede, her gittiğimiz sokakta ilgi ile karşılanıyor, sevgi görüyoruz.

Çalışmaya başladığımız ilk günden beri siyasi etiği ön planda tutarak oldukça iyi niyetli bir çalışma yürütüyoruz. Ama buna karşın en başından beri pankartlarımız kesiliyor, bayraklarımızın önü-arkası kapatılıyor, siyasi etik ile uyuşmayan davranışlar sergileniyor. Tüm bunlara rağmen bizler arada bir siz dostlarımıza sitem etsek dahi, çizgimizi hiç bir zaman bozmadan çalışmaya devam ettik ve sonuna kadar da bu şekilde devam edeceğiz.

Ancak son günlerde siyasi etik meselesinin sınırlarının zorlandığı başka olaylar da yaşanmaya başladı. Özellikle sosyal medya üzerinden yaymaya çalıştıkları ve sahada halka söylenen bazı haberler ile yaratılmak istenen algıları, oynanan oyunları görmeye ve duymaya başladık.

Üzülerek belirtmek istiyorum ki söylentilerden ilki; İYİ Parti Belediye Başkan adayının ismi sorulmadan yapılan anketlerle, sanki bizler sahada hiç yokmuşuz gibi yapılan ankeler neticesinde yanlış çıkan anket sonuçlarıyla vatandaşlarımızı manüple etmeye çalışıyor olmaları. Ana muhalefet partisinin belediye başkan adayının TV kanallarında hiçbir siyasi etiğe sığmayacak şekilde; İYİ Partinin 2000 üyesinin ve İYİ Parti’ye gönül vermiş Eyüpsultan’lıların ve Emel Hanım’ın çalışmalarına destek veren insanlara rağmen, hali hazırda Cumhuriyet Halk Partisi  üyeleri tarafından dahi hiç tanınmadığı halde; ana muhalefet partisi olmanın siyasi gücüyle tabanda sözde bir ittifak yapıldığı algısını yaratıyor olması başlı başına bir saygısızlık ve siyaset etiğinden çok uzak bir davranıştır.

İYİ Parti’nin değerli üyeleri de partiden kendi menfaatleri için ayrılan 3-5 kişi dışında Türkiye’nin siyasi konjonktürünü görüp partimize Hür ve Müstakil kararında destek vermeye devam etmektedir. Ayrıca Eyüpsultan’lı partili-partisiz binlerce vatandaşımız da bizlere telefonlarla veya yüz yüze geldiğimiz her ortamda durumdan duydukları üzüntüyü bildiriyorlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir