Erdoğan, Ak Parti’nin İstanbul adaylarını açıklıyor

Eyüp Haberleri Güncel

Son Dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklıyor

Ak Parti’de kritik program Sinan Erdem Spor Salonu’nda başladı. Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı İstanbul adayları tanıtım toplantısı başladı. Erdoğan, Ak Parti İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarının tanıtılacağı salona TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile beraber geldi. 

Sahneye konulan Binali Yıldırım fotoğrafı adayın Yıldırım olduğu iddialarını kesinleştirdi. 

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Tarih boyunca hep insanlığın göz bebeği olmuş, peygamber efendimizin övgüsüyle şereflenmiş tek bir taşına tüm servetlerin feda edildiği bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum.

Bir ayağını Avrupa’ya diğerini Asya’ya bastığı eşsiz coğrafyasında Türkiye’nin de dünyanın da her güzelliğini içinde barındıran, kendisini sevmenin bir ömre bedel olduğu bu şehrin tüm insanlarını selamlıyorum.

Bakınız bu ülkenin en güzel renklerinden biri olan merhum Cem Karaca bir şarkısında ne diyor? “Dur, bırak kaynasın kahvenin suyu. Bana İstanbul’u anlat nasıldır? Bana Boğazı anlat nasıl? Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı, yıkanmış kurunur muydu yine o yeditepe? Ana şefkati gibi sıcak güneşte dur; bırak kalsın açma televizyonu. Bana İstanbul’u anlat nasıldır? Şehirlerin şehirlerini anlat nasıldır? Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp, köprüler, Sarayburnu, minareler ve Haliç’e deyiverdin mi bir selamı gizlice? Kokun İstanbul gibidir, gözlerin İstanbul gecesi. Şimdi gel sarıl, sarıl bana kınalım. Gökkubbenin altında beraber çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali.

Biz İstanbul’u hep kahırla devraldık. Biz bugünlere getirdik. AK Parti olarak hem büyükşehirde, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul’a adamış adaylarla yola çıkacağız.

Mevlüt Uysal: Aday olmayan arkadaşlarımız daha fazla çalışacak

“Önümüzde yaklaşık bir üç ay sonra seçim var. Diyoruz ki büyükşehiriyle, ilçe belediyeleriyle teşkilatıyla inşallah İstanbul AK Parti’nin yeniden en kuvvetli kalesi olacak inşallah. Biraz sonra Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımız açıklanacak. İnanıyorum ki, aday olan arkadaşlarımızdan daha fazla aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak ki bu dava yeniden ayağa kalkıp dirilecek inşallah.

Her zaman söyleriz ‘nerede görev verilirse hepsini yaparız’ hele ki bu görev İstanbul’daysa… İstanbul’a hizmet etmek kutsal bir görevdir. İnşallah biraz sonra adaylar açıklandığı zaman aday olarak görev verilenlerle, aynı zamanda sadece üye olan arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşıp inşallah İstanbul’da dünyanın hiç kimsenin tahmin etmediği güzel bir netice alacağız inşallah. Bu toplantımız önce İstanbulumuz, partimiz ve ülkemiz adına; daha öncesi dünya adına hayırlı olsun diyorum.”

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak: Gönüllerin fethine çıkacağız

“Gönül belediyeciliğinde İstanbul adaylarımızı açıklıyoruz. Ben daha baştan aday olsun olmasın görev ve sorumluluk üstlenmeye talip olmuş tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 31 Mart’ta kardeş kavgası isteyenler değil kardeşlik ve huzur diyenler kazanacaktır. Gönül belediyeciliği için gönüller fethine çıkacağız.”

SAHNEYE DEV POSTERİ ASILDI

Aylardır İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına garanti gözüyle bakılan Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığı da kesinleşti. AK Parti teşkilatı kurduğu sahnenin bir yanına Erdoğan’ın diğer yanına ise Yıldırım’ın fotoğrafını koydu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir