Deva Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Av. Rasih Muhammet Danış oldu

Güncel

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, aday tanıtım toplantısında 114 belediye başkan adayını açıkladı. Babacan konuşmasında, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek, “Dün olanlar, anayasal düzene bir darbedir ve bu darbe de maalesef Meclis çatısı altında yapılmıştır” dedi.

DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla bugün Ankara’da ‘Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’ düzenledi. Toplantıda beldelerle birlikte 114 belediye başkan adayı kamuoyuna tanıtıldı. Babacan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İlk günden itibaren eğitim ve hukuk reformunun şart olduğunu söyledim. Biliyorsunuz, zamanında bu alanlarda çok önemli adımlar attık. ‘Önce insan’ dedik. Bireysel ve kolektif hakları Türkiye’de genişlettik. Vatandaşlarımızı fert fert, birey olarak güçlendirdik. Bunları, 2003’ten 2013’e kadarki 10 yıllık süre içerisinde yaptık. Ancak devamı gelmedi. Birileri hukuktan rahatsız oldu, sancılar başladı. Birileri kuralı, hukuku, Türkiye’nin güçlü kurumlarını kendisi için vesayet zannetmeye başladı. ‘Bu kurumlar, kurallar beni bağlıyor’ demeye başladı. İktidarın yargıya müdahaleleri arttı. Yargı içindeki türlü türlü yapılanmalar, abuk subuk işler yapmaya başladılar. Eğitim denince zaten iktidarın aklına kendi ideolojisine uygun bireyler yetiştirmekten başka bir şey gelmiyor. Eğitimle ilgili güzel reformlar hazırladık, hiçbirisi yapılmadı. Büyük ortak da küçük ortak da kendi dar ideolojilerini körpecik zihinlere işleme derdine düştü. Eğitimmiş, bilgiymiş onlar için önemli değil. Onlar partili bireyler görmek istiyorlar. O arada ülke batmış mı, vatandaş nefessiz mi kalmış inanın, hiç umurlarında değil.

Senelerdir tekrar ediyorum; hukukun üstünlüğü egemen olmadan, Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olmadan, ülkemiz için hiçbir hayalimiz gerçek olmayacak. İktidar, hukuk devletini yok edeli çok olmuştu. Şimdi artık bir kanun devleti bile değiliz. Gerçekten çok yazık. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum: Endişeye mahal yok. Çünkü DEVA var artık. Çünkü bu ülkede sonuna kadar hak, hukuk, adalet, demokrasi diyecek bir siyasi parti var artık. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, kim ne derse desin.

Deva Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Av. Rasih Muhammet Danış oldu

Av. Rasih Muhammet Danış kimdir!

 1969 yılında Samsun’da doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamladı.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde 1991 yılında bitirdi.

Albaraka Türk Katılım Bankası’nda Müşavir Avukatlık, T. Halk Bankası’nda Yönetmen Avukatlık, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nda Hukuk Dairesi Başkanlığı ve Fon Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Halen serbest olarak hukuk danışmanlığı yapmaktadır.

Orta seviyede İngilizce bilmektedir

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir