Son Dakika! CHP’nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu Oldu

Alibeyköy Haberleri Eyüp Haberleri Göktürk Haberleri Güncel

24 Ekim’de 105, 14 Kasım’da 147, 6 Aralık’a 212 belediye başkan adayını belirleyen CHP PM’nin bugünkü toplantısının ardından 68 aday daha açıklandı. CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu adaylığı belli olduktan sonra yaptığı açıklamada ”Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel günlerin başlangıcı” dedi.

CHP‘de önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), sonra Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından belirlenen adayları CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun düzenlediği basın toplantısıyla paylaştı.

68 belediye başkan adayının belli olduğunu belirterek, “İstanbul’a Ekrem İmamoğlu, Ankara Mansur Yavaş, Adana Zeydan Karalar, Antalya Muhittin Böcek. Bunun yanında 4’te ilimiz var. Ağrı Ahmet Meriç, Bolu Tanju Özcan, Niğde Rasim Yılmaz, Sivas Ali Akyıldız, yine Kocaeli İzmit’ te Milletvekilimiz Fatma Kaplan Hürriyet’i aday gösterdik” açıklamasında bulundu.

“ÜYELİĞİ HER AN GERÇEKLEŞEBİLİR”

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Torun, Ankara adayı Mansur Yavaş’ın CHP’ ye üye kaydının ne zaman yapılacağının ve Kılıçdaroğlu ile Yavaş’ın ne zaman görüşeceğinin sorulması üzerine, “Üyeliği her an gerçekleşebilir. Sayın Genel Başkan ve Mansur Yavaş’ın diyalogu ile her an gerçekleşebilir” ifadelerini kullandı.

Mersin, İzmir, Bursa adayının ne zaman açıklanacağı sorusu üzerine Torun, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki hafta olabilir henüz kararı alınmadı ama biz Mersin’i de İzmir’ i Bursa’ yı en kısa sürede açıklayacağız. Ama Mersin ve Bursa’yı daha kısa sürede açıklayabiliriz. İzmir belki daha sonraya kalabilir. Adaylar noktasında çalışma devam ediyor. Titiz bir çalışma sürdürüyoruz. Ama yılbaşına kadar da belki bir PM gerçekleşebilir henüz kesin değil.”

CHP’nin İstanbul adayı olarak belirlenen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk mesajını Twitter’dan verdi. İmamoğlu, ”İstanbul’un geleceği ve İstanbulluların mutluluğu için yola çıkıyoruz. Beni bu göreve layık gören partime, genel başkanımıza ve tüm İstanbullulara içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kameralar karşısına geçen İmamoğlu, şunları söyledi: 

”Bu bir başlangıç anı. Hepimiz için çok güzel günlerin başlangıcı. Cümlelerime teşekkür ederek başlamak istiyorum. Sevgili eşime, babama, anneme, tüm aileme, Beylikdüzülü hemşerilerime, İstanbul İl Başkanımıza ve partimizin MYK üyelerine, en başta sayın Kılıçaroğlu’na.

Bu önemli bir başlangıç anıdır. Çok güzel bir süreç yaşayalım. İstanbullulara nasıl bir İstanbul istediğimizi anlatacağız. Çok kararlı bir süreci yaşayacağız. Bu yönüyle hazırlıklarımızın İstanbullular’ın geleceği için en üst seviyede, bu ilin içinde olacağı bir sürecin yönetileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü’nde yarattığımız saygı ortamında ifade ediyorum ki herkesin kalbini kazandığımız gibi tüm İstanbullular’ın kalbini kazanmaya geldiğimizi söylüyorum. Hayırlı olsun. Allah beni kimseye mahcup etmesin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir