Günaydın Evde Bakım Hizmeti ve Evde Sağlık Hizmeti

Güncel

Evde Bakım Hizmeti ve Evde Sağlık Hizmeti Nedir?
Evde bakım hizmeti, kronik hastalık, yaşlılık veya tedavi sonrası süreçlerde bireylerin ihtiyaç duyduğu her türlü bakım ve koruyucu hizmetlerin profesyonel kişiler tarafından bireylerin yaşam alanlarında sunulması hizmetidir.

Evde sağlık hizmeti, bireylerin ihtiyacı olan tüm tıbbi ve tedavi edici hizmetlerin, kişilerin yaşam alanlarında, profesyonel sağlık ekiplerince koordineli ve kapsamlı bir şekilde sunulmasını sağlayan koruyucu ve tedavi edici hizmetler bütünüdür.

Evde sağlık ve bakım hizmetlerinin amacı; Bireylerin kendilerini güvende ve mutlu hissettikleri yaşam alanlarında sağlıklarının tekrar kazanılması, sürdürülmesi, olası komplikasyonların en aza indirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamaktır.

Günaydın Evde Bakım olarak temel amacımız, sizin yaşam alanınızda yani evinizde daha özgür ve huzurlu olmanızı sağlamak ve destek olmaktır.

Evde Sağlık ve Bakım Hizmetinden Kimler Faydalanabilir?
Evde sağlık ve bakım hizmetlerinden faydalanan hasta gruplarımız genellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar (diyabet, hipertansiyon, osteoporoz, dislipidemi vb.), alzheimer- demans hastalığı olanlar, ileri dönem kanser hastaları, yatağa bağımlı hastalar, akut rahatsızlığı gelişenler, ameliyat sonrası ve yoğun bakım sonrası tedavisi evde devam eden hastalardır.

Yetişkin, yaşlı ve çocuk her yaş grubu evde ve hastanede, kısa süreli ya da uzun süreli bakım ve sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyabilirler.

Güçlü bir aile desteğine sahip olsanız bile, hastalık ve/veya yaşlılık süreçlerinde, profesyonel bir kurumdan destek almaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Profesyonel destek bilgi, deneyim ve uzmanlık ister. Bu destek aile içi bakım verenlerin yükünü azaltacak ve hastanın daha yetkin ve doğru sağlık hizmeti almasını sağlayacaktır.

Evde Bakım ve Evde Sağlık Hizmetleri Neleri Kapsamaktadır?
Evde sunulan hizmetlerin tümü aynı değildir. Bazı süreçler tıbbi yardım içermeyen sadece bakıma yönelik süreçler olabildiği gibi, bazı süreçler ise tedavi, bakım, rehabilitasyon ve eğitim süreçlerini içerebilir.

Evde sağlık / evde bakım hizmetleri kapsamında sunduğumuz hizmetler;

Evde Doktor Hizmeti
Evde Hemşirelik Hizmeti (12 saat / 24 saat)
Evde Yoğun Bakım hizmeti (12 saat / 24 saat)
Evde Bebek Hemşireliği Hizmeti (12 saat/ 24 saat)
Evde Yenidoğan Eğitimi
Evde Bakım Destek Personeli Hizmeti (Hastabakıcı Hizmeti) (12 saat / 24 saat)
Evde Yaşlı Bakımı
Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Girişimsel Hemşirelik Hizmetleri (serum, Enjeksiyon, Pansuman, Kan alma, Yara tedavisi vb.)
Laboratuvar Hizmeti
Tıbbi Cihaz Kiralama ve Satış
Görüntüleme Hizmeti (Röntgen, Ultrason vb.)
Evde Uyku Testi
Eğitim Hizmetleri (Alzheimer Eğitimi, als eğitimi, evdeki bakıcının eğitimi)
Hastanız İçin En Uygun Evde Bakım Hizmeti Nasıl Belirlenir?
Hastanızın sağlık ve bakım ihtiyaçlarının neler olduğunu biliyormusunuz? Evde sağlık ve bakım hizmeti ile bu ihtiyaçlar nasıl karşılanır? Sevdiklerinizin (yani hastanızın) başka desteklere ihtiyacı var mı?

Ailenizin ihtiyaçlarını belirlemek ve uygun bakım planını oluşturmak için sizinle birlikte çalışıyoruz. Sizleri tanımak, sorularınızı cevaplandırmak ve bakım ihtiyaçlarınızı belirlemek amacıyla evde sağlık alanında uzman hemşiremiz sizleri evinizde ziyaret ediyor. Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz bu ziyaret ile sizin beklentilerinizi ve hastanızın bakım ihtiyaçlarını tespit ediyor, uygun hizmet planı oluşturuyor ve sizlere sunuyoruz.

Evinizi tanımadığınız insanlara açmanın zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle tanılama hizmeti adını verdiğimiz bu ziyaret, aileleri en uygun ve yetkin çalışanlarımızla buluşturmak ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak adına son derece önemlidir. Amacımız; kaygılarınızı en aza indirmek, güveninizi kazanmak ve uzmanlık alanımız olan evde sağlık /bakım hizmetinin profesyonel bir şekilde sunulmasını sağlamaktır.

Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde Ekip Kimlerden Oluşur?
Evde sağlık ve bakım hizmetleri ekibimiz; Doktor, evde bakım hemşireleri (eğitim hemşiresi, bebek hemşiresi, yoğun bakım hemşiresi vb.), bakım destek personeli (hastabakıcı), fizyoterapist, psikolog, sosyal destek uzmanı, diyetisyen ve diğer tüm sağlık profesyonellerini kapsamaktadır.

Bir evde bakım merkezi ile görüştüğünüzde aşağıdaki soruları yanıtlamasını isteyebilirsiniz;

Potansiyel çalışanlarınız için işe alım şartlarınız nelerdir?
Çalışanlarınız sigortalı mı?
Bakım verenlerin yetkinliklerini nasıl ölçümlüyorsunuz? Eğitim veriyormusunuz?
Hizmet kalitesini nasıl denetliyorsunuz?
Evde Bakımın Sağladığı Avantajlar
Evde sağlık ve bakım hizmeti kişiye özeldir.
Evde sunulan hizmet tedavi sürecini hızlandırır
Hastane enfeksiyonlarına karşı bireyleri korur
Yaşam kalitesini yükseltir
Sağlık harcamalarını azaltır
Hastalık ve yaşlılık süreçlerinizi sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi sağlar
Evde Sağlık ve Bakım Hizmetlerinde Maliyet
Bir evde bakım merkezi ile çalışacağınız zaman sizi hangi maliyetlerin beklediğini, ödemelerin ne şekilde yapılacağını, sağlık sigortasının bu maliyetleri karşılayıp karşılamadığını bilmek isteyebilirsiniz.

Ülkemizde özel evde sağlık ve bakım hizmetleri henüz SGK kapsamında yer almamaktadır. Bu nedenle talep edilen tüm evde bakım ve sağlık hizmetinin ödemesi hasta ve aile yakınları tarafından karşılanmaktadır.

Diğer ödeme seçeneği ise özel sağlık sigorta poliçenizdir. Yatarak tedavi kapsamındaki tüm özel sağlık sigorta poliçelerinin içeriğinde evde bakım ve sağlık hizmetleri yer almakta olup, yıllık 8 haftaya kadar tüm evde sağlık ve bakım hizmetleri ödeme kapsamındadır. Özel sağlık sigortanız kapsamında evde bakım hizmetlerinden faydalanabilmeniz için hekiminizin hastanın durumunu belirtir bir epikriz yazması ve bu hizmeti talep etmesi yeterlidir. Onay alınması sonrası tüm süreçler (provizyon, onay, faturalama vb.) ruhsatlı evde bakım merkezleri tarafından yürütülmektedir.

Evde bakım ve sağlık hizmetlerini ruhsatlı evde bakım merkezlerinden alabileceğiniz gibi bağımsız çalışan kişiler veya danışmanlık firmalarından da alabilirsiniz. Yalnız tercihinizi bu yönde kullandığınızda risk aldığınızı unutmayın! Bağımsız çalışan kişiler veya danışmanlık firmaları ilk başta ücret olarak daha uygun görünebilir ancak bu firmaların ya da kişilerin evde sağlık ve bakım hizmetlerini sunmaya yasal olarak yetkileri olmadığını ve ciddi güvenlik sorunları yaşayabileceğinizi bilmenizi isteriz.

Bağımsız çalışan bireyler veya danışmanlık firmaları ile çalışmadan önce sevdiklerinizi ve sorumluluklarınızı iyi düşünün.

Günaydın Evde Bakım olarak, tüm çalışanlarımızın sorumluluğu, organizasyonu ve hizmet kalitesi bize aittir.

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve ücretsiz tanılama hizmeti talep etmek için 7 /24 (24 saat) Günaydın Evde Bakım’ ı arayabilir, uzman hemşiremizin sizleri ziyaret etmesini talep edebilirsiniz.

Bizimle Hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.

Tel: 0 530 042 92 36
E-Posta: info@gunaydinevdesaglik.com
Web: www.gunaydinevdesaglik.comBu Haberi Paylaşın;

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir